ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΡΟΛΟΓΙΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ - Κοσμηματοπωλείο Goldy

ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΡΟΛΟΓΙΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τα αδιάβροχα ρολόγια!

Το Καλοκαίρι, έχοντας φτάσει για τα καλά πλέον, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα καλά αδιάβροχο ρολόι που να αντέξει τις καλοκαιρινές βουτιές σου! Ωστόσο, τι γίνεται με την αδιαβροχοποίηση των ρολογιών; Τι πρέπει να κοιτάξεις για να είσαι σίγουρος/η πως δεν θα δεις νερό και τον Νemo να παίζει με τον δείκτη του ρολογιού σου;

Ας δούμε, λοιπόν, τα επίπεδα αδιαβροχοποίησης και τι σημαίνουν:

1) 3 Ατμοσφαίρες (3 ΑΤΜ): Πρόκειται για το πιο απλό επίπεδο αδιαβροχοποίησης και ουσιαστικά υποδηλώνει πως το ρολόι είναι ανθεκτικό απλώς στο πλύσιμο των χεριών. Δεν συστήνεται για κολύμβηση.

2) 5 Ατμόσφαιρες (5ATM)-50 μέτρα: Σε αυτό το επίπεδο προσφέρεται προστασία τόσο για το πλύσιμο των χεριών όσο και για κολύμβηση (σε ιδανικές περιπτώσεις έως 50 μέτρα αλλά ιδανικά να αποφεύγεται) καθώς και για εργασίες σε κρύο νερό. Το ντουζ, επίσης, είναι επιτρεπτό αλλά πάντα μιλώντας για χλιαρό ή δροσερό νερό* 

3) 10 Ατμόσφαιρες (10ΑΤΜ)-100 μέτρα: Εδώ πλέον πλησιάζουμε τον χώρο των καταδυτικών ρολογιών(divers). Εννοείται πως χρησιμοποιούνται για πλύσιμο χεριών, για ντουζ αλλά και για κολύμβηση (σε ιδανικές συνθήκες έως 100 μέτρα) και θαλάσσια σπορ!

4) 20 Ατμόσφαιρες (20ΑΤΜ)-200 μέτρα: Τώρα, βρισκόμαστε ξεκάθαρα στο επίπεδο των καταδυτικών ρολογιών. Αυτό το επίπεδο αδιαβροχοποίησης προσφέρει προστασία έως 200 μέτρα και προτιμάται από πολλούς κολυμβητές και ανθρώπους που το επάγγελμα τους σχετίζεται με την θάλασσα.

5) 30 Ατμόσφαιρες (30ATM)-300 μέτρα: Οκ, άμα αναζητάς ένα ρολόι με τέτοια αδιαβροχοποίηση ή είσαι πολύ καλός/η στις βουτιές ή ασχολείσαι με τις καταδύσεις ή επαγγέλλεσαι κάτι σχετικό με την θάλασσα. Τα ρολόγια με αυτό το επίπεδο προστασίας θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε ο,τι έχει να κάνει με τις καλοκαιρινές σου διακοπές είτε αυτό είναι βουτιές σε εξωτικές θάλασσες είτε καταδύσεις στα βάθη του ωκεανού.

*Όποια αδιαβροχοποίηση και να έχει ένα ρολόι, το μπάνιο με ζεστό νερό ΔΕΝ συστήνεται καθώς οι υδρατμοί περνάνε από το τζάμι του καντράν

Εμείς στο Goldy προτείνουμε, εάν ψάχνεις ένα ρολόι για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, να επιλέξεις κάποιο με βαθμό αδιαβροχοποίησης τις 10 ατμόσφαιρες εφόσον θες να κολυμπάς σε μικρό βάθος και να μην σκέφτεσαι το νερό που μπορεί να πέσει πάνω του ή τις 20 ατμόσφαιρες αν είσαι λίγο πιο περιπετειώδης και πρόκειται να κάνεις καταδύσεις!

Βέβαια για πιο απλή χρήση ένα ρολόι 5 ατμοσφαιρών παρέχει ικανοποιητική προστασία και θα βρεις μια τεράστια συλλογή εδώ! Ό,τι και να επιλέξεις, ωστόσο, εμείς ευχόμαστε οι φετινές σου διακοπές να είναι από τις πιο όμορφες που έχεις ζήσει, να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου καθώς ξέρουμε πόσο δύσκολη χρονιά είναι για όλους!


Βρες το ιδανικό ρολόι
εδώ!


Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.