BLOG

CASIO - Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

Ο Ταντάο Κάσιο


Το έτος
1917 σηματοδοτεί την γέννηση ενός ανθρώπου στην Κουρέτα-Μούρα της Ιαπωνίας που θα επηρέαζε βαθιά την αγορά όχι μόνο της χώρας αλλά και όλου του κόσμου. 

Το άτομο για το οποίο γίνεται αναφορά, φυσικά, είναι ο Ταντάο Κάσιο (Tadao Kashio) ο οποίος το 1923 μεταφέρθηκε στο Τόκυο λόγω του τραγικού σεισμού Κάντο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην μηχανική στο Βασέντα Κόσου Γκάκο. 

Το 1946, σε ηλικία 29 ετών, ιδρύει την εταιρεία "Κάσιο Σεϊσακούζο" της οποίας το πρώτο προϊόν που έχει μαζική ζήτηση είναι το Yubiwa pipe. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερο δαχτυλίδι το οποίο έφερε μια βάση από την μια πλευρά στην οποία έμπαινε το τσιγάρο και από την άλλη ένα μικρό στόμιο από το οποίο μπορούσε κάποιος να καπνίσει έχοντας ουσιαστικά ελεύθερα και τα δύο του χέρια.

                                                            


Λόγω της οικονομικής ύφεσης που γνώρισε η Ιαπωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά συνέπεια της ανόδου των τσιγάρων στην χώρα, το προϊόν γνώρισε μεγάλη οικονομική επιτυχία.

 Αυτός και οι τρεις νεότεροι αδερφοί του αφού παρατήρησαν στην πρώτη εμπορική παρουσίαση στην Γκίνζα το 1949 τις ηλεκτρικές αριθμομηχανές αξιοποίησαν το κεφάλαιο που είχαν αποκομίσει από την πίπα Yubiwa και άρχισαν να κατασκευάζουν τις δικές τους αριθμομηχανές.  


                                                             Η πίπα Yubiwa

Το 1954, έχοντας πρώτα αποκτήσει τεχνογνωσία στο αντικείμενο, ο Ταντάο δημιούργησε την πρώτη, στην Ιαπωνία, ηλεκτρο-μηχανική αριθμομηχανή η οποία χρησιμοποιούσε ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες και είχε το μέγεθος ενός γραφείου.

 Τρία χρόνια αργότερα, το Ιούνιο του 1957, η "Casio Computer Co., Ltd." ιδρύθηκε και το ίδιο έτος παρουσιάζει το μοντέλο 14-Α, η πρώτη πλήρως ηλεκτρονική αριθμομηχανή στον κόσμο. 

                                                                                                    Το μοντέλο 14-A

   Έκτοτε,το σύνθημα της εταιρείας "Δημιουργικότητα και συνεισφορά" έλαβε σάρκα και οστά. Η φιλοσοφία της εταιρείας, από τα πρώτα κιόλας βήματα της, υπήρξε το αίσθημα υποχρέωσης να συνεισφέρει στους ανθρώπους αυτά που χρειάζονται χρησιμοποιώντας πάντα την δημιουργικότητα ως οδηγό εύρεσης νέων καινοτόμων λύσεων.

   Η δεκαετία του '80 βρήκε την εταιρεία σε μια πολυάσχολη κατάσταση. Εκτός από τις πλέον περιβόητες αριθμομηχανές της, η CASIO κατασκεύαζε και μουσικά όργανα αλλά παράλληλα ασχολήθηκε με τον κλάδο που θα τις έφερνε με διαφορά τα περισσότερα κέρδη, ρολόγια χειρός. Όντας μια από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που ασχολήθηκε με την τεχνολογία quartz τόσο σε αναλογικά όσο και ψηφιακά ρολόγια και κατασκευάζοντας ρολόγια οικονομικά, προσιτά σε όλους αλλά παράλληλα ποιοτικά και πολύ ανθεκτικά, το όνομα της γρήγορα έγινε ένας θρύλος.

   Τα ενδιαφέροντα και οι καινοτομίες της, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ασχολήθηκε με την παραγωγή πολλών άλλων προϊόντων όπως ψηφιακών καμερών (η πρώτη ψηφιακή κάμερα μαζικής παραγωγής με LCD οθόνη ανήκει στην CASIO), κάμερες φιλμ, φορητές video game κονσόλες, φορητές τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές ακόμη και τα δικά της android κινητά.

                            Κάμερες, κινητά και μουσικά όργανα ήταν κάποιες από τις πολλές ασχολίες της CASIO.

   To 1983 μια νέα σειρά προϊόντων, ιδιαίτερα αγαπημένη στο κοινό, έκανε την εμφάνιση της. Πρόκειται για την σειρά ρολογιών G-Shock με το μοντέλο σταθμός DW-5000C. Σειρά ρολογιών που αντανακλούσε σε μεγάλο βαθμό αυτό που πρέσβευε η εταιρεία επί δεκαετίες σε τιμές αρκετά προσιτές και κατασκευασμένα για να αντέχουν τις κακουχίες τα G-Shock ρολόγια ακόμη και σήμερα είναι από τα πιο διάσημα ρολόγια παγκοσμίως για όσους αναζητούν ανθεκτικότητα και αξιοπιστία.


Σήμερα, μετά τον θάνατο του Ταντάο το 1993, έχοντας λάβει τα ηνία ο Kazuhiro Κashio η εταιρεία έχοντας κερδίσει μια θέση στο πάνθεον των κολοσσών της παγκόσμιας αγοράς στον χώρο των ρολογιών, με πολλές σειρές όπως τα CASIO EDIFICE ή τα CASIO PROTREK έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει το μερίδιο της αλλά και να το επεκτείνει.

   Πλέον, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στην ωρολογοποιία , η CASIO έχει γίνει συνώνυμη με την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία πάντα σεβόμενη το αγοραστικό κοινό με τιμές προσιτές σε όλους. Η Ιαπωνική κουλτούρα συναντά τα Δυτικά δεδομένα σε προϊόντα με την δικιά τους ιδιαίτερη προσωπικότητα.   


                                          Τα κεντρικά της CASIO στην Ιαπωνία.

                                                                                                                                  

  Στο online κοσμηματοπωλείο Goldy θα ανακαλύψετε μια εντυπωσιακή ποικιλία CASIO ρολογιών. Βρείτε τα όλα εδώ.